Connect with us

Livsstil

Gode råd til dig der skal starte på studiet under corona

Published

on

Er du studerende på en videregående uddannelse? Så er du i samme båd som mange andre studerende: Livet og starten på studietiden er pludselig vendt op og ned pga. coronavirussen.

Virkeligheden er nu, at du f.eks. ikke kan gå til undervisning og være sammen med andre studerende. Landets universiteter har udskudt at vende tilbage til normal undervisning med fysisk tilstedeværelse indtil videre.

Det kan være en svær situation at starte på et nyt studie, når man ikke kan deltage i sociale aktiviteter, der kan ryste sammen og give en følelse af fællesskab for dig og dine nye medstuderende. 

Hvordan påvirker Coronaen studiestart 2020?

I august 2020 er tendensen, at smitteniveauet er stigende i forskellige landsdele. I den nye situation med COVID-19 er det anderledes at starte på sit studie.

På landets universiteter har coronavirussen forsat indvirkning. Du skal gå til mere fjernundervisning og have færre timer, hvor du er fysisk sammen med medstuderende og undervisere. Derfor er det en god ide at have de bedste programmer til virtuelle møder og undervisning Se mere her: speak.global

Gode råd til dig når du skal starte på studiet under corona

Da du kan se frem til mere fjernundervisning og et introforløb med mindre fysisk kontakt, er det vigtigt at du passer godt på dig selv og gør en indsats for at deltage i de arrangementer, der stadig afholdes i forbindelse med studiestart.

F.eks. skal du nok ikke på en hyttetur eller lignende, med overnatninger og risiko for smitte. Fester og alkohol kan også være tricky pga. smittefare, og universiteterne vil være forsigtige mht. at arrangere komsammen, der udløser smittespredning. Men du kan få socialt samvær og en god studiestart. Her er nogle gode råd til din studiestart fra Studenterrådgivningen:

Sørg for at have struktur på dit arbejde.

Skab en god balance i løbet af dagen og læg klare planer for, hvornår du skal deltage i virtuel undervisning, læse og have fri. Del gerne denne struktur med andre, f.eks. i et bofællesskab, hvor I er i samme smittekæde

Vær sammen med andre.

Det kan være over telefonen eller virtuelt. Du kan holde læsegruppe over video-møder. Fredagsøl kan drikkes i det fri, sammen med vennerne, mens der holdes afstand. Besøg din familie og sørg for at snakke om mulige bekymringer.

Prøv at undgå at bekymre dig.

Når du ikke skal afsted til undervisning, kan der opstå tanker, der kredser om bekymringer. Det er bedre at handle og være aktiv; Arbejd med dit studie, tag ud at træne, lav noget der gør dig glad. Bekymringstanker er blot tanker, der passerer igen. Og på et tidspunkt vil coronaen blot være historie og du vil være godt igang med dit studie. 

.

Trending

Copyright © idehobby.dk · Alle rettigheder reserveret